Zeeland, altijd iets te beleven

Brede, goed toegankelijke en schone zandstranden. Gezellig levendig, volop sportieve mogelijkheden of juist helemaal verlaten zodat je alleen het ruisen van de branding hoort. Luxe loungen bij een beachclub wanneer de zon ondergaat, in de golven duiken tot je buiten adem bent of door de najaarsstormen van je sokken geblazen worden. Strand en zee in Zeeland het hele jaar door goed! 
 

De stranden aan de zuid westkust van Walcheren hebben de meeste zonuren van Nederland en het schone zwemwater heeft de Europese blauwe vlag kwalificatie hetgeen staat voor een superieure waterkwaliteit. Zee, strand, activiteiten, avontuur, schoonheid, veiligheid, ruimte, mogelijkheden tot ontspannen, onthaasten en actieve vrije tijdsbesteding, de zuid-westkust van Walcheren heeft het allemaal. Het is een voorrecht om aan het einde van de dag na een wandeling langs het water de zoutaanslag op de lippen te proeven en te zeggen: Als dit geen vakantie is .....! Voor alle info voor, tijdens en na uw verblijf en eventuele acties: Download onze App in de AppStore of PlayStore!

Activiteiten

Natuurlijk kom je naar de zuid-westkust van Walcheren voor het strand, maar geen nood als het eens minder weer is. Er is volop keus uit verschillende attracties, subtropische zwembaden of andere elkweer activiteiten. De maritieme geschiedenis van Zeeland kun je zien, horen, ontdekken en ervaren in de diverse musea. September staat in het teken van theater, muziek en film tijdens Zeeland Nazomerfestival, Jazz by the Sea en vooral Film by the Sea. In oktober doen de sportievelingen mee aan de Zeeuwse Kustmarathon.

Culinair

Culinair heeft Zeeland ook veel te bieden. Visliefhebbers kunnen in heel Zeeland terecht voor onder andere kreeft, oesters en mosselen. Verse vis krijg je recht uit zee, zo direct op je bord en met zeekraal erbij proef je Zeeland letterlijk. Maar in tal van restaurants vind je ook andere Zeeuwse streekproducten op het menu. Met een groot aanbod aan eetgelegenheden is het niet moeilijk om in de directe omgeving een leuk adresje te vinden. Wat te denken van een knus eetcafé in het centrum van de monumentenstad Middelburg, een modern restaurant op de boulevard in Vlissingen of een strandpaviljoen waar je tijdens een prachtige zonsondergang dineert. Een afzakkertje nemen kan in de vele Vlissingse cafe's en kroegen.

Strandpaviljoens in de buurt

Restaurants in de buurt

Duinen Strand Zee Zeeland Kust Dishoek Vlissingen Westduin Vebenabos Zoutelande
Paalhoofden Strand Zeeland Vakantie Dishoek Zoutelande Vlissingen
Mosselen Zeeland Culinair Zilte Zaligheden